ADMINISTRATIE

Jaarrekening

De jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een bedrijf. Uit het overzicht kan je opmaken hoe het bedrijf in het afgelopen jaar heeft gedraaid.

Het samenstellen van de jaarrekening vormt de opstap naar meer inzicht in de financiële positie van je onderneming. Mede op basis van een goede en overzichtelijke jaarrekening, kan je gedegen zakelijke beslissingen maken voor de toekomst van je bedrijf.

Alega verzorgt het opstellen van de jaarrekening. Wij combineren deskundigheid met persoonlijke betrokkenheid. Wij zorgen voor een overzichtelijke jaarrekening met heldere toelichting. Daarnaast zorgen we voor advies op maat.

Digitalisering

Een digitaal archief heeft verschillende voordelen ten opzichte van een papieren archief. Alega heeft de digitale stap al gemaakt en adviseert haar klanten, waar mogelijk, dat ook te doen.

Iedere onderneming is verplicht om de financiële administratie minimaal zeven jaar te bewaren. Wij helpen om een digitaal archief op te stellen, zodat je eenvoudig aan de wettelijke bewaarplicht voldoet. Een factuur opzoeken kost geen extra tijd. Je wint zelfs tijd. Een digitaal archief is tevens kostenbesparend.

In het archief heb je altijd een actuele versie van een document en hetzelfde document kan door meerdere collega’s tegelijk ingezien worden. Bedrijfsbestanden, zoals inkoopfacturen en de inhoud van bankafschriften, worden veilig opgeslagen. Ook oprichtingsaktes, overeenkomsten en contracten maken onderdeel uit van het digitale archief. Een back-up zorgt ervoor dat gegevens in het geval van een calamiteit niet verloren gaan.

Wil je meer weten over digitalisering en het digitaal archief, neem dan contact met ons op.

Starters

Starten met een eigen onderneming is avontuurlijk en leuk tegelijk. Als starter is het van belang om een gedegen bedrijfsplan te hebben geschreven. Denk daarbij aan de financiële haalbaarheid, marktbewerking en productpositionering. Dit vergt tijd, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Alega denkt graag met je mee. Daarom nemen we het plan door en geven we feedback waar je daadwerkelijk iets mee kunt. We zijn altijd opbouwend, maar ook reëel en eerlijk. Op het moment dat je start met je bedrijf, helpen we je met het efficiënt opzetten van je financiële administratie. We hechten waarde aan een duurzame samenwerking.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bel of e-mail Erik.